Kurssit

nyone can practice. Young man can practice. Old man can practice. Very old man can practice. Man who is sick, he can practice. Man who doesn’t have strength can practice. Except lazy people; lazy people can’t practice Ashtanga yoga.” – Sri K. Pattabhi Jois


Tulevat kurssit

M.S. Viswanath, Masterji 1.- 5.6.23

Kurssikuvaus:
M.S. Viswanath, oppilaidensa kesken Masterji, on opettanut joogaa yli 50 vuotta. Hän aloitti oman joogaharjoittelunsa 12-vuotiaana enonsa K. Pattabhi Joisin opissa. Bangaloressa asuva Masterji on kiertänyt opettamassa Yhdysvalloissa ja Euroopassa, myös Suomessa. Saamme hänet vieraaksemme Jyväskylän Astangayhdistyksen joogasalille. Kurssin ohjelmaan kuuluu asanaharjoitusta mysore-tyyliin, pranayamaa ja joogafilosofiaa. Keskustelujen teemat ovat Bhagavad Gita, Asentojen tarkoitukset, Yoga Sutra, Prathyahara ja Tantra. Iltoihin on varattu aikaa vapaalle keskustelulle, jolloin kysellä ja ammentaa Masterjin vertaansa vailla olevasta joogafilosofisesta tietämyksestä.

Kurssiohjelma

(muutokset mahdollisia)

Mysore 6–9 pe-ma (porrastetusti)

Aamupäivän keskustelu 10–12 la-su

Pranayama & Iltakeskustelu 17.00–19.30 to-pe, 16.00 –18.30 la-su

Lisäksi vapaata keskustelua salilla iltaisin (to-su) ja aamupäivisin (la-su)


Luentojen teemat

Bhagavad Gita to 1.6.

Mitä jooga on? Tutustutaan Bhagavad Gitan esittämään näkökulmaan joogan tilasta ja millaisia henkisen harjoituksen polkuja se avaa.


Asentojen tarkoitukset pe 2.6.

Käydään läpi erilaisten asentojen ja asentoryhmien merkitystä harjoituksessa, sekä sitä, miksi harjoittelemme astangan eri sarjoissa juuri näitä tiettyjä asentoja.


Yoga sutra la 3.6. (aamupäivä)

Tutustutaan mahdollisimman yksinkertaisen lähestymistavan kautta Patanjalin selostukseen joogasta ja sen harjoittamisesta.


Pratyahara la 3.6. (ilta)

Aisteihin liittyvät harjoitukset ovat Patanjalin kahdeksanhaaraisen joogan viides haara. Tutustutaan Pratyaharan merkitykseen sekä tapoihin harjoittaa sitä.


Tantra I & II su 4.6. (aamupäivä & ilta)

Johdanto tantraan ja sen yhteydestä joogaan.


Hinnat ja ilmoittautuminen

Koko kurssi (10 palikkaa): 300 euroa, sis.100 euron ilmoittautumismaksu

Puoli kurssia (6 vapaavalintaista palikkaa): 200 euroa, sis. 100 euron ilmoittautumismaksu

Drop in: 40 euroa

Koko kurssille ja puolelle kurssille osallistujat ovat etusijalla tuntivarauksissa, mainitussa järjestyksessä, muuten paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset info@astangajyvaskyla.fi

Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ulkopaikkakuntalaisille on tarjolla vaatimatonta mutta huokeahintaista majoitusta salilla / Lutakon tilassa. Kysy lisää!


Astangajoogan aloituskurssi 26.-27.8.

Ohjaajana: Anne Immonen

Lauantaina ja sunnuntaina klo 12-14.30

Hinta 120/100e. Kurssi sisältää 5x- kortin salille.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: annejohannaimmonen@gmail.com

Aloituskurssilla johdatellaan astangan historiaan ja filosofiaan sekä harjoitellaan astangajoogan asentosarjaa, jossa keskeistä on hengityksen ja liikkeen yhdistäminen. Kurssi on jaettu kahteen osaan: viikonloppukurssin jälkeen voit osallistua viikkotunneille hintaan sisältyvällä 5 harjoituskerran kortilla.

Maksathan kurssin etukäteen. Jyväskylän astangajoogayhdistys ry:n tilinumero: FI4252900220093684


Juha Javanainen 8.-10.9.

Tällä viikonloppukurssilla Juha ohjaa perjantaina astangan ensimmäisen sarjan harjoituksen. Launtaina ja sunnuntaina teemme mysoreharjoitusta. Lisäksi kurssilla on erikoisohjelmaa, jonka aiheena tällä kertaa on joogasutrat:
- Lauantai: Johdanto joogasutriin, jossa katsaus joogan filosofiseen maailmaan. Miten joogasutrat sijoittuvat joogan perinteeseen ajallisesti ja sisällöllisesti. Millainen rooli joogasutrilla on ollut Krishnamacrayan Astangajoogan opetuksessa.
- Sunnuntai: Tietoisuuden lahja osa 1: mieli, tiedostaminen ja vuorovaikutus. Miten joogasutrat lähestyvät näitä teemoja, mitä voimme oppia niistä ja miten voimme soveltaa niitä käytännössä. Tunneilla myös joogasutrien chanttausta Krishnamacharyan veedisen perinteen mukaan.Ei tarvitse olla aiempaa kokemusta näistä, kiinnostus aiheeseen riittää hyvin!

Juha Javanainen on helsinkiläinen astangajoogan opettaja. Hän on harjoittanut astangajoogaa vuodesta 1989 Pattabhi Joisin ja T. Krishnamacharyan perinteen pohjalta. Juha on harjoitellut Radha Warrellin ja Derek Irelandin, Lino Mielen, Eddie Sternin kanssa, vieraillut useaan otteeseen Mysoressa Intiassa Pattabhi Joisin ja Sharath Joisin opetuksessa ja opiskellut chanttausta ja joogafilosofiaa Lakshmish Bhatin, Jayashreen ja Narasimhanin, Vijaya Manjan ja AG Mohanin johdolla. Hän perusti Helsingin Astanga Joogakoulun Petri Räisäsen kanssa vuonna 1997 ja opettaa siellä säännöllisesti.

Juhan erityisiin kiinnostuksenkohteisiin kuuluu Patanjalin joogafilosofia. Hän on myös kirjoittanut ja kääntänyt joogaan liittyvää kirjallisuutta, esimerkiksi suomentanut Sri K. Pattabhi Joisin astangajoogaa koskevan pääteoksen Yoga Mala (2002). Joogaharjoittelussa Juha haluaa jakaa pitkäaikaisia harjoituksiaan ja opetuskokemuksiaan kehon ja mielen työskentelystä parantavassa tarkoituksessa.

Perjantai
Ohjattu ykkössarjaa 17-19

Lauantai & sunnuntai
Mysore 8:15-10:45

Extraohjelma 11-12:45

Koko kurssi 100/85€
2 päivää 85€
drop in 25€

llmoittautumiset ja tiedustelut: info@astangajyvaskyla.fi

Astangajoogan aloituskurssi 23.-24.9.

Ohjaajana: Atmananda Puri

Lauantaina ja sunnuntaina klo 12-14.30

Hinta 120/100e. Kurssi sisältää 5x- kortin salille.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: jura@astangajyvaskyla.fi

Aloituskurssilla johdatellaan astangan historiaan ja filosofiaan sekä harjoitellaan astangajoogan asentosarjaa, jossa keskeistä on hengityksen ja liikkeen yhdistäminen. Kurssi on jaettu kahteen osaan: viikonloppukurssin jälkeen voit osallistua viikkotunneille hintaan sisältyvällä 5 harjoituskerran kortilla.

Maksathan kurssin etukäteen. Jyväskylän astangajoogayhdistys ry:n tilinumero: FI4252900220093684


Joogaa yrityksille

Tarjoamme ohjattuja joogatunteja yrityksille ja muille porukoille. Astangajooga on oivallinen tapa edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä palauttaa mieltä ja kehoa arkielämän rasituksista. Astangajooga sopii kaikenikäisille eikä aiempaa joogakokemusta tai liikuntataustaa tarvita.

Tunnit ovat räätälöitävissä tarpeidenne mukaan ja tunneille tarvitaan ainoastaan mukavan liikkumisen mahdollistava vaatetus.

Ota yhteyttä sähköpostiin info@astangajyvaskyla.fi

Takaisin ylös ↑